Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 ΜΑΗ 2013



Αθήνα, 27 Μάη 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Το 28ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας ολοκλήρωσε τις εργασίες του. Για την παράταξή μας όμως, η επόμενη μέρα από το Συνέδριο είναι η αφετηρία νέων Αγώνων, παρεμβάσεων και δράσεων.
Ήδη, ενώ εξελισσόταν το Συνέδριο του Ε.Κ.Α., δυο πρωτοσέλιδα ανέφεραν για κλείσιμο τριών επιχειρήσεων κοινωνικού ελέγχου και προσφοράς. Δυο εταιρίες της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Σ. και ΕΛ.Β.Ο.) και το δεύτερο πρωτοσέλιδο αφορούσε την Ε.Ρ.Τ. Η εξέλιξη αυτή δείχνει το που το πάνε, τρόϊκα και κυβέρνηση, σε ότι αφορά τη δημόσια – κοινωνική περιουσία. Ή εκποίηση, ή λουκέτα!
Με τροπολογία επίσης η οποία κατατέθηκε, μεταφέρεται το ταμείο των εργαζομένων της Αγροτικής στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους 120 εργαζόμενους, δείχνοντας τους ουσιαστικά το δρόμο της απόλυσης και της ανεργίας.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Για όσους και όσες παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου μας, ήταν ορατά και ευδιάκριτα πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Αντί, όλες οι παρατάξεις να συμμετέχουν και να εμπλουτίσουν τον συνεδριακό διάλογο, επέλεξαν τη «μάχη» των συσχετισμών. Αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας, Δ.Α.Σ. (Π.Α.Μ.Ε.) και Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ), προτίμησαν να αναλώσουν το συνεδριακό χρόνο για το ποιούς και πόσους αντιπροσώπους θα «κόψει» ο ένας από τον άλλον. Αν και υπήρχε απόφαση του απερχόμενου Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. για τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων, η πρώτη μέρα του Συνεδρίου με ευθύνη των δυο κυρίως αυτών παρατάξεων, σπαταλήθηκε στο ποιος θα αποκλείσει ποιόν.
Στην αποδυνάμωση του συνεδριακού διαλόγου συνέβαλλε τα μέγιστα και η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου, η οποία μαζί με τη Δ.Α.Σ. αναίρεσαν τη διαπαραταξιακή συμφωνία για αντιπροσωπευτική Εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές για το νέο Δ.Σ. και έτσι η πρώτη ημέρα πέρασε χωρίς ούτε μια τοποθέτηση και κατάθεση πρότασης.
Δεν είναι τυχαία η τακτική που επέλεξε η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου, να παραδώσει το Ε.Κ.Α. στη Δ.Α.Σ. Η Δ.Α.Σ. θέλει τη πλειοψηφία στο μεγαλύτερο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου επιθυμεί διακαώς να ηττηθεί εκλογικά η παράταξή μας, η ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι, για να μη μπορεί να συγκριθεί η δράση  της ομάδας Παναγόπουλου με τη δράση του Ε.Κ.Α. Για να ικανοποιήσουν αυτό τους το στόχο οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου, συμμαχούν και με το διάβολο.
Άλλωστε, τον στόχο τους αυτόν τον ομολόγησαν και στις γεμάτες ένδεια τοποθετήσεις τους (δυο όλες κι’ όλες…), ανάμεσα σε άλλα «ωραία» που ξεστομίστηκαν όπως «οι εργαζόμενοι γυρίζουν στο μαντρί» (αντιλαμβάνονται τους εργαζόμενους ως αμνούς...;) και ότι η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου είναι υπερήφανη γιατί υπάρχει… Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας…! Από ποιους είναι σεβαστή, ποιοι την εφαρμόζουν και ποιοι εργαζόμενοι προστατεύονται από αυτή τη Σ.Σ.Ε., είναι ένα ζητούμενο που ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε και πολύ περισσότερα να δούμε.
Τη δεύτερη μέρα, αφού τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Δ.Α.Σ. στο Ε.Κ.Α., θεώρησε το Συνέδριο εκφυλισμένο και… διέταξε την αποχώρηση των αντιπροσώπων που ελέγχει. Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η τακτική αυτή της Δ.Α.Σ. Οι σύνεδροί της δεν επιτρέπεται να ακούσουν καμιά άλλη θέση και άποψη. Κινδυνεύουν να «μολυνθούν» ιδεολογικά.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας, η ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι, απέδειξε και στο Συνέδριο ότι είναι η δύναμη ευθύνης, υπευθυνότητας και συνέπειας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Κατέθεσε τον απολογισμό δράσης της τριετίας που πέρασε στη διάρκεια της οποίας με τη ψήφο σας είχε την ευθύνη των δράσεων και παρεμβάσεων. Με τις τοποθετήσεις της Γραμματέας Στάβυς Σαλουφάκου και των μελών της παράταξης καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, τους Αγώνες του αύριο και για το πώς μέσα από την Ενότητα και την Αλληλεγγύη θα μαζικοποιήσουμε το Εργατικό Κίνημα. Θέσεις, που τα μέλη και τον επικεφαλή της ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου, δεν τους αφορούν, αφού πολύ απλά εκτελούν εργολαβικά το «έργο» που τους ανατέθηκε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ευχαριστούμε για τη συμμετοχή, τη παρουσία και τη στήριξή σας στη διάρκεια του 28ου Συνεδρίου του Ε.Κ.Α. Η παρουσία όσων μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη έτσι ώστε να ακουστούν περισσότερες τοποθετήσεις, ιδέες, προβληματισμοί και σκέψεις. Χωρίς να είναι το μείζον για τη παράταξή μας, το αποτέλεσμα των εκλογών για την Εφορευτική Επιτροπή θα μπορούσε να είναι ευνοϊκότερο, εάν επίσης υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή και παρουσία.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή 31 Μάη και το Σάββατο 1 Ιούνη, ζητάμε τη συμμετοχή σας και τη ψήφο σας:
-         Για πιο δυνατό Εργατικό Κίνημα, ακηδεμόνευτο και με στάση ενάντια σε μηχανισμούς στρέβλωσης της θέλησης των εργαζόμενων και σφετερισμού των προσδοκιών τους.
-         Για Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ανοικτό στους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, χωρίς αποκλεισμούς και παραταξιακές σκοπιμότητες.
-         Για Συνδικαλιστικό Κίνημα υπεύθυνο, διεκδικητικό, αγωνιστικό, μαζικό, ταξικό.

ΤΩΡΑ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΤΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ & ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Με Αγωνιστικούς – Ταξικούς χαιρετισμούς,
Η Γραμματεία της ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου