Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 ΜΑΗ 2013


Αθήνα, 20/05/2013
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
        Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
        Η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου δια υπογραφής Λιαγούρη, θέλει σώνει και καλά να μας αποδείξει την αυθεντικότητά της!!! Και μέσω ανακοινώσεων διαβάλλει την ΠΑΣΚΕ ΑΘΗΝΑΣ…       
Ας δούμε λοιπόν πόσο αυθεντική είναι.
Η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου:
-         Είναι ένα ηγεμονικό σύστημα που με εκβιασμούς νομίζει ότι μπορεί να διαιωνίζει το σύστημά της καταπατώντας κάθε κώδικα αρχών και αξιών μιας παράταξης με αναφορά στον Σοσιαλισμό.
-         Είναι μια ομάδα διαχείρισης της μεγαλύτερης, ιστορικότερης και ισχυρότερης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης της χώρας, που θεωρώντας τα μνημόνια «αναγκαίο κακό» εκφύλισε και απαξίωσε στη συνείδηση της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας το όπλο και το δικαίωμα της εργατικής τάξης που είναι αυτό της Απεργίας. Η «μαζικότητα» των συγκεντρώσεων και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. τα τρία (3) τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται και δεν ηγείται στις Απεργίες, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα επιλέγει να εμφανισθεί και δει του ΣΚΑΙ και του MEGA.
-         Είναι η παράταξη εκείνη που αν και σκίζει τα ιμάτιά της περί ανεξάρτητης πορείας, στηρίζει τη δύναμη της στην κομματική νομενκλατούρα και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ…! 
Προσωπικά ο Παναγόπουλος είναι εκείνος που εκλέγεται στον εργασιακό του χώρο μέσα από διασπαστικό ψηφοδέλτιο με το όνομα «Διαφάνεια», που φυσικά ηττήθηκε!
Ο Παναγόπουλος τέλος, είναι εκείνος που απαίτησε να ηγηθεί της Γ.Σ.Ε.Ε. με βάση τον «…προσωπικό και οικογενειακό του προγραμματισμό…», όπως εκείνος δήλωσε πριν το Συνέδριο Γ.Σ.Ε.Ε.
Προκειμένου να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του αυτόν μοίρασε δακτυλίδια και χρυσόβουλα - ένα εκ των οποίων πήρε και ο Λιαγούρης - αγνοώντας ότι η ΠΑΣΚΕ προέβλεπε στο Καταστατικό της (όταν ακόμα λειτουργούσε δημοκρατικά) ότι Γραμματέας της Παράταξης και Γραμματεία σε κάθε χώρο είναι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στο Σωματείο, στο Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία.
Εμείς λοιπόν με αυτή τη ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου δεν μπορούμε ούτε να ταυτιστούμε, ούτε να συμπορευθούμε, ούτε και να συμβιβαστούμε.
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Εμείς, η ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, η ΠΑΣΚΕ ΑΘΗΝΑΣ που όλοι γνωρίζετε από την δράση της όλα αυτά τα χρόνια,  μπορούμε και εμφανιζόμαστε στους συναδέλφους μας χωρίς στρατό, έχοντας το κεφάλι ψηλά, γιατί καθημερινά είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα εκφράζοντας την αλληλεγγύη σε κάθε εργασιακό χώρο που δοκιμάζεται, σε κάθε εργαζόμενο που πλήττεται.
Εμείς, η ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, η ΠΑΣΚΕ ΑΘΗΝΑΣ, είμαστε η παράταξη που επί σειρά ετών εκφράζεται στο Ε.Κ.Α. με αυτόν τον τίτλο και με αυτό το ψηφοδέλτιο. Ας μην επαναλαμβάνουν λοιπόν μονότονα όλα αυτά τα περί «σφετεριστών τίτλων».  Άλλωστε το να είσαι «σφετεριστής» των «καταχραστών» δεν είναι ψόγος είναι τιμή!!!
Εμείς είμαστε εκείνοι που στο 28ο Συνέδριο του Ε.Κ.Α. θα καταθέσουμε τον απολογισμό μας στους εργαζόμενους, αλλά και τον προγραμματισμό δράσης.  Με βάση αυτά οι συνάδελφοί μας θα μας κρίνουν, θα επιβεβαιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν με την παράταξή μας και θα μας τιμήσουν με τη ψήφο τους, δίνοντας στην παράταξή μας την θέση στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος που της αξίζει.
Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου, γιατί όλοι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε που δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με αυτούς τους λίγους, που καθημερινά διασπούν και αποδυναμώνουν το Εργατικό Κίνημα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Με Αγωνιστικούς – Ταξικούς χαιρετισμούς,

Για την Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΑΘΗΝΑΣ
Η Γραμματέας

Στάβυ Σαλουφάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου