Παρασκευή 17 Μαΐου 2013



Αθήνα, 23 Απρίλη 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης, συρρίκνωσης των μισθών και των μεροκάματων, ανασφάλειας και εκβιαστικών διλημμάτων.
Μεγάλα τμήματα του κόσμου της εργασίας, είτε βρίσκονται σε συνθήκες ανεργίας, είτε είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι, είτε είναι εργαζόμενοι με ψαλιδισμένες αποδοχές, απειλούνται ή βιώνουν τη φτώχεια.
Πολλά νοικοκυριά στερούνται πλέον ηλεκτρικού ρεύματος και τροφίμων και η σκληρή πραγματικότητα γύρω μας, δείχνει καθημερινά το τι συμβαίνει σε ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας έχουν μπει στην προκούστρεια κλίνη και πετσοκόβονται από την τρικομματική κυβέρνηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.
Η Ελληνική οικονομία και οι δομές της, αρχής γενομένης από τις Τράπεζες, περνούν σε ξένα οικονομικά συμφέροντα. Ο αφελληνισμός θα συνεχιστεί στις εταιρίες που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και του τόπου (ΟΠΑΠ, συγκοινωνίες & μεταφορές, ταχυδρομείο, Αμυντική Βιομηχανία, Ιππόδρομος, ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ), ενώ υποθηκεύονται μέχρι και οι μελλοντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως μπορεί να είναι πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρέπει να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα αγώνων πιο μαζικών, πιο αποφασιστικών, πιο συντονισμένων. Αγώνες που θα αποτελέσουν ισχυρό ανάχωμα της εργατικής τάξης στο τσουνάμι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Η οικονομική κρίση είναι το άλλοθι της οικονομικής ολιγαρχίας προκειμένου να επιβάλλει στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό νέες συνθήκες εργασίας και κοινωνικών δομών στην Ευρώπη, με έμφαση στη ζώνη του Ευρώ. Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, είναι βαθιά πολιτικό.
Κατακτήσεις που διεκδικήσαμε και κατοχυρώσαμε οι εργαζόμενοι με το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα από την 1η Μάη 1886, έρχεται τα τρία τελευταία χρόνια το νεοφιλελεύθερο Ευρωπαϊκό διευθυντήριο μαζί με το Δ.Ν.Τ. να ακυρώσουν, γυρίζοντας μας σε μια Ευρώπη βαρβαρότητας, ανισότητας και αυταρχισμού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους! Δεν υπάρχουν μονόδρομοι και εκβιαστικά αδιέξοδα. Αν πίστευαν στα αδιέξοδα τα Συνδικάτα και οι εργάτες του Σικάγο, δεν θα είχαν κατακτήσει το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία.
Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, στον συλλογικό αγώνα και την πάλη με ταξικό προσανατολισμό και συνείδηση.
Κάποιες από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες με λογικές εξουσίας και καθεστωτικές τακτικές, πρέπει να αντιληφθούν ότι τα μεγάλα λόγια όταν δεν μετουσιώνονται σε πράξεις, γίνονται τα …ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…!
Η ΠΑΣΚΕ Αθήνας δίνει καθημερινά τη μάχη μαζί με τα Σωματεία – μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και στέκεται πλάι στους συναδέλφους μας που δοκιμάζονται από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις άγριες πολιτικές Τρόϊκα – κυβέρνησης.
Η Εργατική Πρωτομαγιά για την παράταξή μας δεν έχει επετειακό χαρακτήρα. Είναι ημέρα Απεργίας, αφύπνισης, επαγρύπνησης αλλά και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της εργατικής τάξης.
Τιμούμε τους αγωνιστές της Πρωτομαγιάς του Σικάγο. Τιμούμε τον Σταύρο Καλλέργη και τους 2.000 εργάτες που συγκεντρώθηκαν την 1η Μάη του 1893 στην πρώτη Ελληνική Πρωτομαγιά, διεκδικώντας την καθιέρωση της Κυριακής ως αργίας, αυτό δηλαδή που σήμερα συγκυβέρνηση και τοκογλύφοι δανειστές, μας αμφισβητούν.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Με ταξικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου