Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013




 





Αθήνα, 11/07/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε προγκρόμ απολύσεων και λυσσαλέων μέτρων κατά του κόσμου της εργασίας.
Στους 1.500.000 ανέργους καθημερινά προστίθενται ακόμα περισσότεροι, αυτή τη φορά όχι μόνο από τον Ιδιωτικό τομέα. Τώρα οι απολύσεις αφορούν και τους εργαζόμενους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ.
Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι πλέον ήσυχος σε ένα τέτοιο περιβάλλον νεοφιλελευθερισμού, αγριότητας και βαρβαρότητας.  Ακούγοντας τους όρους κινητικότητα, διαθεσιμότητα, αναδιάρθρωση, νέα οργανογράμματα, καταλαβαίνουμε ότι μιλούν για απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι αγωνιούμε, αγωνιζόμαστε και συγκρουόμαστε με τη πολιτική αυτή.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου χέρι – χέρι με την ΔΑΚΕ) αντί να συντονίζει αγώνες για την ανατροπή των πολιτικών που μας χρεοκοπούν, βρίσκεται σε νιρβάνα και λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης των αντιδράσεων και της οργής μας με μεμονωμένες και σπασμωδικές απεργίες όπως αυτή της ερχόμενης εβδομάδας οι οποίες μοιάζουν «σταγόνα στον ωκεανό».
Απαιτείται συντονισμός δράσεων και αγώνων των εργαζόμενων με πρόγραμμα στοχευμένων κινητοποιήσεων.
Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είναι η απαρχή του γκρεμίσματος των απάνθρωπων πολιτικών που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζουν τα καθεστωτικά κόμματα.
Η Παράταξή μας, ΠΑΣΚΕ - Συνεργαζόμενοι, παρά την αδυναμία συγκρότησης Προεδρείου στο Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, αδυναμία που σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην παράταξη μας, βρίσκεται καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους μας που δοκιμάζονται, που απολύονται, που τσαλαπατιούνται τα δικαιώματά τους. Δεν περιμένουμε τις καρέκλες για να είμαστε σε κάθε μετερίζι αγώνα. Δεν είμαστε η συμβιβασμένη ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου. Είμαστε η μαχόμενη ΠΑΣΚΕ με στελέχη, συντρόφους και συναδέλφους με ηθική στάση και αγωνιστική διαδρομή.
Αυτό που δηλώνουμε και κάνουμε σαφές για μια ακόμα φορά είναι ότι, ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα ευθυγραμμιστούμε με συνδικαλιστικές πρακτικές που βλάπτουν τους εργαζόμενους, που αποδυναμώνουν τους αγώνες τους, που σπιλώνουν τα συνδικάτα στη κοινωνία και αμαυρώνουν το ρόλο τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ -  ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ!
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Με Αγωνιστικούς – Ταξικούς χαιρετισμούς


Η Γραμματεία ΠAΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου